Onverklaarbare chronische klachten
FKC & life(style)coaching
 

>  Wil jij leren luisteren naar jouw lichaam en inzicht krijgen in de       

    ECHTE oorzaak van jouw klachten

>  Heb jij al tal van hulpverleners bezocht maar moet je leren leven met je

    klachten?

>  Ben je bereid je gezondheid anders te bekijken en groeien naar meer

     zelfbewustzijn waardoor je klachten verbeteren?  

>  Heb je nood aan iemand die je helpt om meer bewustwording te creëren

     over wat je lichaam je wilt vertellen met je klachten?  

>  Wil jij je gehoord voelen en serieus genomen worden?   

>  Wil jij meer energie, minder piekeren en rust ervaren in je hoofd?

>  Wil jij meer zelfvertrouwen ontwikkelen en meer op je gevoel leren       

     vertrouwen?

>  Wil jij meer vervulling/zingeving ervaren in je leven, meer plezier           

     ervaren?

Leer luisteren naar je lichaam!

Alles start met bewustwording over de echte oorzaak van je klacht om deze om te buigen naar je kracht!

Ervaar jij langdurige gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, blijvende vermoeidheid, prikkelbaarheid, piekeren, darmproblemen, huidproblemen ... ? Vind je niet direct een oorzaak of oplossing voor deze aanhoudende klachten?  Onverklaarbare lichamelijke klachten waarmee je maar moet leren leven en waarvoor geen directe oplossing voorhanden is? Of heb je last van chronische stress en staat je lichaam altijd op 'aan'?

In onze hedendaagse tijd krijgen we vaak te kampen met overprikkeling, stress en intense emoties. Omdat je zo bent afgestemd op de buitenwereld, vergeet je vaak te luisteren naar wat je zelf nodig hebt en negeer je de signalen die jouw lichaam je geeft. Vaak mondt dit uit in spanningen waar je vaak geen blijf mee weet waardoor de energie in jouw lichaam vastloopt en fysieke ongemakken (lees ziekte/gezondheidsproblemen) veroorzaakt. Regelmatig heb je al tal van hulpverleners bezocht en moet je leven met de pijn of ongemakken waarmee je dagelijks geconfronteerd word. 

FKC (Fundamentele Kinesiologische Communicatie) & life(style)coaching... een methodiek die mij in staat stelt om het oorspronkelijk probleem bij de KERN aan te pakken? 

Deze aanpak brengt de energie in je lichaam weer in beweging en herstelt de balans in je lichaam! Kinesiologie is energie in beweging brengen en balans hervinden. Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. En ik leer je terug te luisteren naar jouw lichaam.  Het is immers de bedoeling dat jij zelf leiderschap neemt over jouw leven. Met deze aanpak verhinder ik ook dat je klacht terug komt of dat je lichaam een andere klacht gaat ontwikkelen als je symptoom onderdrukt wordt. Dit is echt van fundamenteel belang.  Het is net als het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag, werk je met de volgende, om steeds dichter bij de kern te komen.  Ons lichaam is zijn eigen ‘specialist’ en ‘weet’ wat het nodig heeft. Het kan alleen niet rechtstreeks met ons spreken, maar doet dat via klachten, symptomen, signalen, intuïtie, …

 

Als FKC®-hulpverlener hanteer ik een methodiek (spiertesten) om te communiceren met jouw onderbewuste (dit is als het ware jouw harde schijf met alle info over jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem). Hierdoor weet ik op welke domeinen de problemen zich situeren, zodoende dat ik ze laag per laag kan aanpakken. Een gezond lichaam is in balans als de vier verschillende domeinen in orde zijn: structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch. Een klacht wordt veroorzaakt door een probleem of een onevenwicht op alle vier de domeinen, afzonderlijk of tegelijk. De domeinen kunnen mekaar beïnvloeden, zowel in positieve als in negatieve zin.

> Structurele stress: dit is alles wat de vorm betreft gaande van slecht genezende blessures, nek-en schouderklachten, lichaamshouding, ...

> Fysieke stress: alle stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd en al de chemische omzettingen die hiermee gepaard gaan. Dit gaat van je vitaminen, mineralen, omega 3… tot je hormoonwerking en de vertering van je voeding. Hierbij geef ik als nutritioneel lifestyletherapeut gepersonaliseerd voedingsadvies rekening houdend met je tekorten. Ook zoeken we naar mogelijke voedings-intoleranties en eventuele allergiën.

> Emotionele/mentale stressNiet alleen je emoties, maar ook je patronen, overtuigingen, je overlevingsmechanismen, je alarmknoppen in je reptielenbrein, je relaties,… vallen onder dit domein.  Veel van je huidige emoties wegen zwaar door de oude lagen die eraan gekoppeld zijn. Met specifieke technieken zoek ik waar het trauma of de emotie vandaan komt en herprogrammeren of koppelen de invloed daarvan op je leven los. Het is van fundamenteel belang om niet alleen het probleem te benoemen, maar daarnaast het probleem ook op een wezenlijk niveau aan te pakken (mindsetcoaching, ademhaling, visualisaties, afformaties, MIR methode, bewegen...) . Alles start met het bewust worden van je blokkades zodat je de nodige inzichten hebt om eraan te werken zodat je terug kan leren voelen ipv denken. 

> Energetische stress: ook dit is een heel ruim domein. Ik werk als energetisch therapeut op meerdere uiteenlopende oorzaken van je energietekort en je energielekken.

​​Ik stel geen diagnoses met FKC! Mijn aanpak dient niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde, maar is aanvullend. 

Wens je meer informatie over ziekte en gezondheid, dan kan je in onderstaande film meer uitleg krijgen van Dr. Kristien Mechelmans waar ze een demonstratie geeft over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC). Je kan de gefilmde infoavond nu bekijken via onderstaande knop. Deze film is zeer nuttig omdat ik hierdoor als FKC-hulpverlener meer tijd over heb voor het echte patiëntencontact.

 

 

IMG_1568.jpg

FKC & life(style)coaching

Wat is de impact van deze aanpak?

 • Inzicht in de oorzaken van je klacht en hoe  je deze leert beheersen door het tijdig te (h)erkennen;

 • Vermindert de negatieve stress en  en ervaar je meer rust en harmonie;

 • Wordt het zelfbewustzijn geactiveerd en gestimuleerd;

 • Wordt de energiestroming in het lichaam geoptimaliseerd;

 • Verwerf je inzicht in je onbewuste beperkende overtuigingen, emoties en overlevingsstrategieën en leer je deze loslaten en bewust inzetten;

 • 'Reset' je jouw mentale programma's en herprogrammeren we nieuwe overtuigingen;

 • Ga je onbewuste problemen en gewoontepatronen emotioneel verwerken;

 • Achterhaal en pak je weerstanden, angsten aan; 

 • Passen we je voeding en leefwijze aan door bv. inname van supplementen, aangepast voedings- en bewegingsschema, ademhalingsoefeningen, thuisopdrachten ed.;

 • Verminderen of verdwijnen zelfs je (chronische) klachten;

 • Leer je tijdig de signalen te herkennen van je lichaam om je grenzen op tijd te kunnen stellen;

 • Ontwikkel je meer zelfvertrouwen, een grotere eigenwaarde en leer je kiezen wat jou blij maakt met jouw kwaliteiten ...

praktijk 2.jpg

Ik help jou graag verder met je gezondheidsklachten!

  Ik bied jou de kans om gratis kennis te maken zodat jij duidelijk kan voelen of deze aanpak bij jou past!