top of page
fkc logo.PNG

FKC therapie
Gezondheidsklachten anders bekijken!

FKC therapie ZOnhoven
FKC therapie ZOnhoven

FKC - Fundamentele kinesiologische communicatie

Jij wilt meer weten waarom je klachten ervaart!

Ben jij bereid om er anders naar te kijken?

Zoek jij iemand die luistert naar wat je lichaam jou wilt vertellen maar wat jij niet kan zien?

Deze aanpak is mogelijk bij allerhande klachten gaande van vermoeidheid, chronische klachten, onverklaarbare klachten, depressie, burn-out, ...  Het gaat niet om de klacht op zich maar wat de klacht je komt vertellen waardoor je klacht, eens je bewust bent van de oorzaak, niet meer nodig is als je deze vastpakt en ermee aan de slag gaat!

Wens je meer informatie over ziekte en gezondheid, dan kan je in onderstaande kortfilm meer uitleg krijgen van Dr. Kristien Mechelmans waar ze een demonstratie geeft over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC). Je kan de gefilmde infoavond van 1.5u hier bekijken. Deze film is zeer nuttig omdat ik hierdoor als FKC-hulpverlener meer tijd over heb voor jou tijdens ons consult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze aanpak brengt de energie in je lichaam weer in beweging en herstelt de balans in je lichaam! Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. En ik leer je terug te luisteren naar jouw lichaam.  Het is net als het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag, werk je met de volgende, om steeds dichter bij de kern te komen.  Ons lichaam is zijn eigen ‘specialist’ en ‘weet’ wat het nodig heeft. Het kan alleen niet rechtstreeks met ons spreken, maar doet dat via klachten, symptomen, signalen, intuïtie, …

Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Als het bv te heftig reageert op slechte voedingsgewoonten, stofjes in de lucht, een emotie, pijn, tijdsdruk, saboterende gedachten, ... en dit is van langdurige aard, dan heeft het meer tijd nodig om te herstellen en kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Stress stapelt zich op en dan is er sprake van ongezonde stress.  Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei aandoeningen.  Een klacht zoals een pijnlijke schouder heeft niet altijd een structurele oorzaak, maar vindt zijn oorsprong bijvoorbeeld eerst in het emotionele domein.  

 

​​​

Hoe zit zo een consult in elkaar?

> Bespreking  hulpvraag (deze dien je zelf op te lijsten voor je naar een consult komt)

> Identificatie van de oorzaak van je huidklacht en andere gezondheidsklachten. Dmv FKC worden blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak uitgetest

> Bespreken & transformeren van de onderbewuste patronen, blokkades, ... zodat deze kunnen aangepakt worden mogelijks aangevuld met een energetische behandeling 

> Nabespreking en gepersonaliseerd advies rond lifestyle, mindset, inzichten en persoonlijke groei (gezonde voeding & suppletie, ademhaling, leren voelen, beweging, dankbaarheid,  ...)

Zij gingen jou voor...

Veronique heeft me zo goed geholpen, zoveel tijd in mij gestoken en ze was effectief geïnteresseerd in mijn problemen. Ze zou er alles aan doen om je te helpen en te zorgen dat dit ook lukt. Ik ben zo blij dat ik bij haar ben langs geweest en hiervoor de tijd heb genomen om er samen aan te werken. 

Het was echt een unieke ervaring, zij kan zaken in je los maken die al zo lang vast zitten.  Ik kreeg soms de kriebels hoe goed zij mijn emotionele kant kende.  

Chapeau veronique, je voelt het echt aan en je hebt mij zo goed geholpen. Ik hoop dat je nog veel mensen kan helpen gelijk je mij hebt geholpen. 

Wat ik mooi vond aan Veronique is dat ze de emotionele dingen waar ik mee worstelde er zo kon uitpikken zonder dat ik het haar heb verteld.   Het was een heel traject maar absoluut waard! Je weet waar je mee bezig bent op alle vlakken.  Eeen dikkeeee merciiii voor je hulp en je tijd.. 

Ann K.

bottom of page