Integrale gezondheidstherapie
Klachten anders bekijken!

FKC therapie ZOnhoven

Automatische piloot

Het valt me steeds meer op hoe erg mensen achter zichzelf aanhollen.  Het gevoel van geleefd te worden leeft bij heel veel mensen.  Je leeft als het ware op een automatische piloot.  Stress is normaal gezien een heel natuurlijke en gezonde reactie van ons lichaam. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficient.  Daardoor kunnen we in noodsituaties juist handelen, maar kunnen we deze ook als stresserend gaan ervaren.  Hierdoor sta je niet meer stil bij wat je doet en waarom je dit doet.  Dit resulteert vaak in allerlei lichamelijke of psychische klachten.  We weten allemaal dat stress een immense impact heeft op hoe het lichaam onze gezondheid reguleert.  Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.   Het verstoort onze balans en daarmee ook ons welzijn . 

Meestal negeren we allerhande signalen van ons lichaam omdat ‘iedereen’ daar wel eens last van heeft.  We leren ermee 'leven'.  Of er wordt ons verteld dat we er maar mee moeten leven. Maar wat als er sprake is van een opeenstapeling van problemen?? Als je eenmaal in die vicieuze cirkel van stress terecht komt,  heb je geen controle meer over jezelf en je leven.  Je komt als het ware terecht in een overlevingsmechanisme.  Als je zo blijft doorgaan, kom je uiteindelijk terecht in een chronische stresssituatie zoals een burn-out, depressie of krijg je een (ernstige) ziekte.  In alle gevallen geeft je onderbewustzijn aan ‘IK BEN HET BEU, IK BEN HET MOE’, HALLO... ER IS IETS NIET PLUIS!!     Het zelfherstellend vermogen is niet meer in staat zich te herstellen en evenwicht terug te vinden.  Chronische stress activeert heel snel cellulaire ziektes.  Er ontstaat maw celschade door stress.

Bewustwording is de sleutel tot geluk

Maar wist je dat het overgrote deel van onze stress onbewust aanwezig is en we slechts een klein percentage ervan kunnen reduceren door bewuste sturing! Mijn ervaring vertelt me dat het overgrote deel ervan terug te brengen is tot onze onbewuste overtuigingen en innerlijke conflicten, trauma’s en mentale programma’s, overlevingsmechanismen ed... Is het absoluut mogelijk om onze gevoelens en emoties continu op een ‘happy-niveau’ te houden? Dat is net zo onmogelijk als van jezelf verwachten dat je alleen maar gelukkige dromen droomt.  Iedereen wilt gelukkig zijn, maar de meeste mensen verwachten een soort plotse verschijning van het geluk dat eeuwig zal blijven stand houden.  Maar zo werkt het niet.  Geluk is een keuze, een bepaalde houding die je aanneemt en waarvan je je bewust bent. Bewustwording is essentieel als je gelukkig wilt zijn. Als je je bewust bent van de programmeringen die schuil gaan achter je denken en handelen, kun je ook dingen veranderen en kiezen voor een ultiem gelukkig leven. Het is terug leren voelen en uit je comfortzone durven stappen! Zo krijg je een bredere kijk op alles en dat is het punt waar verandering kan plaatsvinden.  Je begrijpt beter waarom je doet zoals je doet, waardoor er rust komt in jezelf. 

Bewustwording rond je lifestyle en de transformatie van alle blokkades (overtuigingen, vastzittende emoties, patronen, levensstrategiën, invloed van familisystemen, ....) zijn DE basis om terug te komen bij de gezondste versie van jezelf omdat je het probleem aanpakt bij de KERN! Dit alles bepaalt jouw gezondheid, stressniveau en weg naar herstel!

 

FKC (Fundamentele Kinesiologische Communicatie) 

een methodiek die mij in staat stelt om het oorspronkelijk probleem bij de KERN aan te pakken? 

Jij wilt meer weten waarom je klachten ervaart!

Ben jij bereid om er anders naar te kijken?

Zoek jij iemand die luistert naar wat je lichaam jou wilt vertellen maar wat jij niet kan zien?

Deze aanpak is mogelijk bij allerhande klachten gaande van vermoeidheid, chronische klachten, onverklaarbare klachten, depressie, burn-out, ...  Het gaat niet om de klacht op zich maar wat de klacht je komt vertellen waardoor je klacht, eens je bewust bent van de oorzaak, niet meer nodig is als je deze vastpakt en ermee aan de slag gaat!

Wens je meer informatie over ziekte en gezondheid, dan kan je in onderstaande kortfilm meer uitleg krijgen van Dr. Kristien Mechelmans waar ze een demonstratie geeft over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC). Je kan de gefilmde infoavond van 1.5u hier bekijken. Deze film is zeer nuttig omdat ik hierdoor als FKC-hulpverlener meer tijd over heb voor jou tijdens ons consult.

 

Hoe zit zo een consult in elkaar?

> Bespreking  hulpvraag (deze dien je zelf op te lijsten voor je naar een consult komt)

> Identificatie van de oorzaak van je huidklacht en andere gezondheidsklachten. Dmv FKC worden blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak uitgetest

> Bespreken & transformeren van de onderbewuste patronen, blokkades, ... zodat deze kunnen aangepakt worden mogelijks aangevuld met een helende behandeling (healing)

> Nabespreking en gepersonaliseerd advies rond lifestyle, mindset, inzichten en persoonlijke groei (gezonde voeding & suppletie, ademhaling, leren voelen, beweging, dankbaarheid,  ...)

Deze therapie zal op dinsdag en donderdag plaats vinden in groepspraktijk De Doorbraak te Heusden-Zolder. Hier hanteren we verschillende disciplines, zodat we een draagvlak vormen waarin er samen kan gezocht worden naar een zo passend mogelijk traject op jouw hulpvraag.