Individuele

Coaching

Klaar om dichter bij jezelf te komen?

Heb je soms het gevoel dat:

 • je te weinig van jezelf houdt

 • je moeilijk kan omgaan met emoties

 • er meer is dan het leven dat je nu leidt …je niet voldoende voor jezelf zorgt

 • wat je ook doet, je altijd weer tegen hetzelfde aanloopt

 • je verlangt naar het dynamische en speelse kind in jezelf

 • je niet weet om te gaan met je ‘anders’ zijn

 • anderen ‘macht’ hebben over jouw zijn en jouw leven

 • je een masker opzet om niet afgewezen te worden

 • je je 'vrouwelijke' zachtheid én kracht verloren bent

 

Als bewustzijnsscoach begeleid ik jou op weg met als doel dat je ZELF jouw eigen innerlijk welbevinden en welzijn terug leert bevorderen.  Iedere mens is namelijk in staat om zichzelf te ‘genezen’.  Het doel van een coaching in mijn praktijk is bewustwording van denk- en gedragspatronen, waarmee je een klacht of probleem onbewust in stand houdt. Er wordt dus gewerkt vanuit de oorsprong van het probleem. Vervolgens wordt er samen met jou een weg uitgestippeld om op een nieuwe, constructieve wijze met deze patronen om te gaan. Uit iedere behandeling volgen duidelijke huiswerkopdrachten, waardoor je zelf de grip op je leven en functioneren kunt opbouwen.

 

Ik combineer mijn coaching ALTIJD met FKC.

Hoe meer ik anderen coach, des te meer begin ik mij te realiseren dat ik slechts een proces begeleider ben. Hoe minder ik doe, des te beter kunnen mijn cliënten toekomen aan hun eigen bewustwordingsproces. Dat is de kracht van coaching.  Ik luister, stel vragen en zet de tools in die ik nodig acht, maar echt aanwezig zijn en mijn cliënten begeleiden is het meest belangrijke om tot bewustwording te komen. 70% van wat ik doe heeft te maken met het creëren van een goede verbinding, aanwezig zijn; de overgebleven 30% heeft te maken met technieken, vragen stellen en coaching tools.

 

Bewustwording

Coaching gaat over bewustwording en verandering. Ik kan mij geen ander werk voor de geest halen die dankbaarder is dan het begeleiden van mijn cliënten in hun proces om authentieker te worden. Ze te helpen om bij hun gevoel te komen en het ontrafelen van belemmerende overtuigingen die ze hebben over zichzelf en anderen. In dit proces leren ze zichzelf hun perspectief en realiteit te veranderen: hun eigen realiteit en die van de wereld om hen heen. Het is net als het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag, werk je met de volgende, om steeds dichter bij de kern te komen.

Onderdeel van dit bewustwordingsproces is de realisatie dat wat we geloven en denken van invloed is op alles wat wij meemaken. Dit betekent dat na het veranderen van een belemmerende overtuiging onze realiteit, hoe wij de wereld zien, ook zal mee veranderen. Dit is een indrukwekkend proces om mee te (mogen) maken; maar hoe werkt dit nu precies?

Ons brein als ijsberg

Ons brein is onderverdeeld in twee delen; het bewuste en het onderbewuste deel. Ons bewuste brein is wat je nu gebruikt terwijl je dit artikel leest. Je hebt misschien een dialoog met jezelf, of je denk aan een probleem dat je wilt oplossen. Ons onderbewuste werkt meer subtiel, op een dieper niveau en het is hier waar onze overtuigingen en angsten zitten.

Ik vergelijk het menselijke brein vaak met een ijsberg. Het bewuste deel bevindt zich boven water. Het onderbewuste zit onder water; veel groter en niet zichtbaar, maar verantwoordelijk voor ons gedrag en onze overtuigingen. Het fungeert tevens als een filter voor hoe wij de wereld rond ons heen en de mensen daarin, waarnemen en hoe wij hiermee omgaan.  

Belemmerende overtuigingen

Iemand die rationeel begrijpt dat hij net zo belangrijk is als ieder ander, kan een veel diepere overtuiging hebben dat hij onbelangrijk is. Deze persoon kan denken en net doen alsof hij belangrijk is, maar zonder het aanpakken van de belemmerende overtuiging “Ik ben onbelangrijk” zal er weinig veranderen. Als coach gebruik ik FKC® en access bars® om het onderbewuste te bereiken op een dieper niveau.

Wanneer een belemmerende overtuiging is aangepakt, zal de realiteit de wereld zoals men die waarneemt, veranderd zijn. Het is belangrijk om te weten dat echte verandering alleen van binnenuit kan plaatsvinden. Veel mensen geloven dat ze iets van buiten nodig hebben om gelukkig te worden. Het krijgen van een goede baan, geluk hebben en de loterij winnen of het ontmoeten van hun ware liefde. Sommigen zijn depressief, hopende op een beter leven. Het is misschien een moeilijke boodschap om te brengen maar het zijn eigenlijk hun gemoedstoestand en hun overtuigingen die verantwoordelijk zijn voor het meeste wat hun overkomt. Dit zal hen verhinderen dat ze alles uit het leven kunnen halen. 

Veranderen van je overtuigingen

Verandering van je overtuigingen zal je filter en perspectief naar de wereld om je heen veranderen; en dus ook je realiteit mee veranderen, niet andersom. Je zult dus eerst meer zelfwaardering voor jezelf creëren of bewuster in het leven staan, voordat er iets zal veranderen in je leven. Zodra je dit proces van bewustwording en verandering gaat begrijpen, kun je richting geven aan je eigen leven en zal blijken dat niets onmogelijk is.

WIL JIJ HET OOK ANDERS AANPAKKEN?

Kies voor je gezondheid!

FKC® consult
Harmonie voor
lichaam & geest 
Access Bars® Sessie
Leeg hoofd,
complete rust
Happy4Health
Unieke aanpak

© Happy4Health | Veronique Bya

Genkerbaan 11A | 3520 Zonhoven

Inner Health 

Outer Beauty

Totaalconcept 4 skin, body,

mind & soul

Als holistisch lifestyle en skincoach tracht ik bewustwording te creëren door je klacht als invalshoek te gebruiken om aan te tonen dat er een disbalans is in je lichaam.  Door je terug te leren luisteren naar je lichaam en je gevoel kan iedereen gelukkig en gezonder worden.  Ik bereik dit dmv. mijn unieke Happy4Health methode.

 • Instagram - Happy4Health
 • LinkedIn-Veronique Bya|Happy4Health
 • Facebook - Happy4Health

Volg me op