fkc1.png

Loop jij al lang rond met dezelfde klachten of steeds terugkerende klachten?

Wil jij weten waarom je last hebt van bepaalde aandoeningen?

Wil jij werken aan de OORZAAK van je klacht?

Hebben ze jou gezegd dat je moet leren leven met je gezondheidsklachten? 

Of dat het tussen je oren zit?

Wil jij dat je ECHT gehoord wordt in jouw pijn?

Wil jij je leven in eigen handen nemen en je engageren om de KERN van je klacht vast te pakken?

 

fkc logo.PNG

Bewustwording

Coaching gaat over bewustwording en verandering. Ik help jou om terug bij jouw gevoel te komen. Het is net als het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag, werk je met de volgende, om steeds dichter bij de kern te komen.

Onderdeel van dit bewustwordingsproces is de realisatie dat wat we geloven en denken van invloed is op alles wat wij meemaken. Dit betekent dat na het veranderen van een belemmerende overtuiging onze realiteit, hoe wij de wereld zien, ook zal mee veranderen. Dit is een indrukwekkend proces om mee te (mogen) maken! Hoe werkt dit nu precies?

Eerst ga ik op zoek naar de oorzaak van je klachten. Niet naar 'wat heb ik ' maar  'Waarom heb jij deze klacht? Wat is de hoofdoorzaak, het oorspronkelijk probleem?' Met deze aanpak verhinder ik ook dat je klacht terug komt of dat je lichaam een andere klacht gaat ontwikkelen als je symptoom onderdrukt wordt. Dit is echt van fundamenteel belang. 

Ons brein als ijsberg

Ons brein is onderverdeeld in twee delen; het bewuste en het onderbewuste deel. Ons bewuste brein is wat je nu gebruikt terwijl je dit artikel leest. Je hebt misschien een dialoog met jezelf, of je denk aan een probleem dat je wilt oplossen. Ons onderbewuste werkt meer subtiel, op een dieper niveau en het is hier waar onze overtuigingen en angsten zitten.

Ik vergelijk het menselijke brein vaak met een ijsberg. Het bewuste deel bevindt zich boven water. Het onderbewuste zit onder water; veel groter en niet zichtbaar, maar verantwoordelijk voor ons gedrag en onze overtuigingen. Het fungeert tevens als een filter voor hoe wij de wereld rond ons heen en de mensen daarin, waarnemen en hoe wij hiermee omgaan.  

Fundamentele kinesiologische communicatie.

Ons lichaam is zijn eigen ‘specialist’ en ‘weet’ wat het nodig heeft. Het kan alleen niet rechtstreeks met ons spreken, maar doet dat via klachten, symptomen, signalen, intuïtie, … Hiermee communiceer ik als FKC®-hulpverlener al 'kinesiologisch testend' (spiertesten) met jouw onderbewuste (dit is als het ware jouw harde schijf met alle info over jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem). Hierdoor weet ik op welke domeinen de problemen zich situeren, zodoende dat ik ze laag per laag kan aanpakken.  Hierdoor breng ik de energie in je lichaam weer in beweging en kan de balans in je lichaam zich herstellen! 

Het symptoom is nooit het echte probleem!

​Kinesiologie is energie in beweging brengen en balans hervinden. Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Als het bv te heftig reageert op slechte voedingsgewoonten, stofjes in de lucht, een emotie, pijn, tijdsdruk, saboterende gedachten, ... en dit is van langdurige aard, dan heeft het meer tijd nodig om te herstellen en kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Stress stapelt zich op en dan is er sprake van ongezonde stress.  Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei aandoeningen.  Een klacht zoals een pijnlijke schouder heeft niet altijd een structurele oorzaak, maar vindt zijn oorsprong bijvoorbeeld eerst in het emotionele domein.  

Ik stel geen diagnoses met FKC! Mijn aanpak dient niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde, maar is aanvullend.

Na een holistic health therapy 

Verwerf je inzicht in de oorzaken van je klacht en leer je deze te beheersen door het tijdig te (h)erkennen;

Vermindert de negatieve stress en de motivatie wordt groter;

Wordt het zelfbewustzijn geactiveerd en gestimuleerd;

Wordt de energiestroming in het lichaam geoptimaliseerd;

Verwerf je inzicht in je onbewuste beperkende overtuigingen, emoties en overlevingsstrategieën en leer je deze loslaten en bewust inzetten;

'Reset' je jouw mentale programma's en herprogrammeren we nieuwe overtuigingen;

Ga je onbewuste problemen en gewoontepatronen emotioneel verwerken;

Achterhaal en pak je weerstanden, angsten aan; 

Passen we je voeding en leefwijze aan door bv. inname van supplementen, aangepast voedings- en bewegingsschema, ademhalingsoefeningen, thuisopdrachten ed.;

Verminderen of verdwijnen zelfs je (chronische) klachten;

Leer je tijdig de signalen te herkennen van je lichaam om je grenzen op tijd te kunnen stellen;

Ontwikkel je meer zelfvertrouwen, een grotere eigenwaarde en leer je kiezen wat jou blij maakt ...

Marble Surface

WIL JIJ HET OOK ANDERS AANPAKKEN?

Jouw klacht als kracht!

Tijdens een holistic health therapy werk je

aan wat je echt verlangt ... het brengt je terug in beweging!