Welke klachten?

De Happy4Health methode is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijk onbalans. 

  • Jij hebt vaak al een hele weg afgelegd op zoek naar de oplossing van je fysieke of mentale klachten.  Het vraagt vaak onvoorstelbaar veel doorzettingsvermogen en jij geeft niet op!

  • Je bent geduldig en bereid te werken op jouw tempo.  Iedereen krijgt de tijd om datgene wat zich aanbiedt te integreren in zijn dagelijkse leven.

  • Je toont de bereidheid om je huidproblemen en gezondheid anders te bekijken. 

  • Jij staat open voor zelfreflectie en wilt ook aan de slag gaan met de verkregen inzichten doorheen de sessies. Want we gaan tot de kern om jouw klacht te analyseren en aan te pakken.

  • Je staat open voor lichaamsgerichte therapie alsook voor spiritueel/energetisch werk zoals healing en transformatiesessies.

  • Je bent op zoek naar een duurzame oplossing zodat je dit kan integreren in je leven.  Je pakt NU de verantwoordelijkheid om je gezondheid en lifestyle aan te pakken. Ik begeleid het proces en jij neemt actie!

  • Je bent gemotiveerd om te werken aan jezelf, naar binnen te kijken en los te laten wat niet meer dient in jouw leven.

Zoek jij een duurzame oplossing

voor jouw klacht?

In principe komt elke klacht in aanmerking maar hieronder een sumiere opsomming :

1.

Structureel

​Hier gaat het om wat de ‘vorm’ betreft. Dat is wat je ziet en voelt..  Via jouw fysieke lichaam ervaar je het leven. Het geeft je nuttige signalen over hoe het met je is! ALLES wat je lichaam voelt, zegt iets over hoe je in het leven staat. 

Klachten: vermoeidheid, bewegingsbeperking, nek-en rugklachten, schouderklachten, ontstekingen, gewrichtsklachten,hoofdpijn, spierpijn, migraine, ...

2.

Biochemisch

Alle stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd en al de chemische omzettingen die hiermee gepaard gaan. Dit gaat van je vitaminen, mineralen, omega 3… tot je hormoonwerking en de vertering van je voeding.

Klachten: verteringsklachten, vermoeidheid, migraine, maag-en darmklachten, vermoeidheid, duizeligheid, oorsuizingen, voedselintolerantie, problemen met voeding en stofwisseling zoals allergiën, jeuk, hooikoorts, huidproblemen zoals acne/psoriasis, eczeem/rosacea..., gedrachtsmoeilijkheden, hormonale klachten, overgangsklachten, versnelde hartslag, snelle ademhaling(hyperventilatie), gebrek aan energie, veel/weinig eetlust, hoofdpijn, zweten, slaapstoornissen, hoge bloeddruk, vitamine-of mineralentekort...

3.

Emotioneel/Mentaal

Dat is ruimer dan het op het eerste zicht lijkt. Niet alleen je emoties, maar ook je traumadelen, je overlevingsmechanismes, je alarmknoppen in je reptielenbrein, je beperkende overtuigingen, je relaties,… vallen onder dit domein.  Het gaat hier vaak om bewustzijn/onbewust zijn (coaching), de kracht van uw overtuigingen, uw ego, uw gedachten/gevoelens/gedrag,...  BEWUSTZIJN ontwikkelen in je denken is belangrijk om te werken aan de fundamenten van je gezondheid.

Klachten:  piekeren, concentratieproblemen, prikkelbaar, spanningen, frustratie, futloos, lusteloos, geestelijke vermoeidheid, vergeetachtig, alle soorten angsten, negatieve belemmerende gedachten, geïrriteerdheid, eetproblemen, onzekerheid, minderwaardigheid, burn-out, depressie, neerslachtig, verslavingen (cafeïne, suiker, alcohol,...), hoogsensitief, snel geëmotioneerd, leerproblemen, laag zelfbeeld, neerslachtigheid, ...

4.

Energetisch

Dit is een moeilijke term voor de energie die alles in je fysieke lichaam doet blijven stromen. Dit “lichaam” is onzichtbaar, maar wel voelbaar, omdat het om energiestromen gaat. Emoties zijn de bekendste bewegingen van energie. Je voelt ze fysiek via het energetische lichaam. Ook adem is beweging van energie; ook dat voel je in het fysieke lichaam. Het energetische lichaam is niet alleen binnenin, maar ook buiten onszelf merkbaar. Denk aan de manier waarop je de wereld om je heen ervaart. Je charisma, ofwel de aanwezigheid die je uitstraalt, is ook energie. Je denkgeest is een belangrijke bestuurder van het energetische lichaam. Het gaat in elk geval om de volgende systemen, die net als bij je fysieke lichaam wonderlijk samenwerken: chakra’s (je 7 energiecentra); meridianen; aura’s; yin en yang; hartcoherentie; hersengolfcoherentie.

Klachten: elektromagnetische stress, hsp, overgevoeligheden, geblokkeerde energie, leerproblemen (ADD, ADHD, ASS, ...) , concentratieproblemen,  stemmingswisselingen, automatiseringsproblemen, ...