Holistische coaching
 

 • Ervaar jij aanhoudende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, stress, vermoeidheid, prikkelbaarheid, angst, slapeloosheid?

 • Of heb jij last van somberheid, burn-out, hartkloppingen, hsp, nek-en schouderpijn, darmproblemen?

 • Heb jij al tal van hulpverleners bezocht maar moet je leren leven met je klachten?

 • Ben je bereid je gezondheid anders te bekijken en groeien naar meer zelfbewustzijn waardoor je klachten verbeteren?  

 • Heb je nood aan iemand die je helpt om meer bewustwording te creëren over wat je lichaam je wilt vertellen met je klachten?  

 • Wil jij terug stralen en vol zelfvertrouwen in het leven staan?

 • Wil jij je gehoord voelen en serieus genomen worden?   

 • Wil jij meer energie, minder piekeren en rust ervaren in je lijf & hoofd?

IMG_1573.jpg

Leer luisteren naar je lichaam!

Alles start met bewustwording over de echte oorzaak van je klacht om deze om te buigen naar je kracht!

In het leven komen we voor meer uitdagingen te staan. Uitdagingen die nu eenmaal bij het leven horen. We hebben – helaas – niet altijd invloed op die uitdagingen waar we mee te maken krijgen. Waar we wel invloed op hebben is hoe we ermee omgaan. Holistische coaching zorgt ervoor dat jouw lichaam, geest en ziel weer in balans komen met elkaar. Ik benader elke vraag, probleem vanuit zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel/zingevingsperspectief. Concreet betekent dit dat ik in de coaching  aandacht geef aan leefstijl, overtuigingen, emotionele blokkades en zingevingsvragen.

 

Hoe krijg jij (weer) grip op het leven? Hoe zorg je dat je zelf aan het roer staat?

In onze hedendaagse tijd krijgen we vaak te kampen met overprikkeling, stress en intense emoties. Omdat je zo bent afgestemd op de buitenwereld, vergeet je vaak te luisteren naar wat je zelf nodig hebt en negeer je de signalen die jouw lichaam je geeft . Vaak mondt dit uit in spanningen waar je vaak geen blijf mee weet waardoor de energie in jouw lichaam vastloopt en fysieke ongemakken veroorzaakt (lees ziekte/gezondheidsproblemen gaande van stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn, piekeren, verteringsproblemen tot chronische vermoeidheid, paniekaanvallen of auto-immuunziektes). Regelmatig heb je al tal van hulpverleners bezocht en moet je leven met de pijn of ongemakken waarmee je dagelijks geconfronteerd word. 

Door middel van bewustwording en inzicht kom je erachter wie je werkelijk bent, voorbij de belemmeringen die je op dit moment tegenhouden om in je kracht te gaan staan. Je leert vanuit acceptatie en zelfinzicht naar het leven te kijken. Hierdoor word je keuzevrijheid vergroot en ervaar je minder last van (gezondheids-)klachten en stress. Je komt erachter wat je wél wilt in plaats van niet, waar je kracht ligt en hoe je in het leven bereikt wat je wilt bereiken.

FKC (Fundamentele Kinesiologische Communicatie)... een methodiek die mij in staat stelt om het oorspronkelijk probleem bij de KERN aan te pakken? 

Deze aanpak brengt de energie in je lichaam weer in beweging en herstelt de balans in je lichaam! Kinesiologie is energie in beweging brengen en balans hervinden. Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. En ik leer je terug te luisteren naar jouw lichaam.  Het is immers de bedoeling dat jij zelf leiderschap neemt over jouw leven. Het is net als het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag, werk je met de volgende, om steeds dichter bij de kern te komen.  Ons lichaam is zijn eigen ‘specialist’ en ‘weet’ wat het nodig heeft. Het kan alleen niet rechtstreeks met ons spreken, maar doet dat via klachten, symptomen, signalen, intuïtie, …

 

Als FKC®-hulpverlener hanteer ik een methodiek (spiertesten) om te communiceren met jouw onderbewuste, dit is als het ware jouw harde schijf met alle info over jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem). Hierdoor weet ik op welke domeinen de problemen zich situeren, zodoende dat ik ze laag per laag kan aanpakken: structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch. Een klacht wordt veroorzaakt door een probleem of een onevenwicht op alle vier de domeinen, afzonderlijk of tegelijk. De domeinen kunnen mekaar beïnvloeden, zowel in positieve als in negatieve zin.

 

 

Dit is alles wat de vorm betreft gaande van slecht genezende blessures, nek-en schouderklachten, lichaamshouding, ...

Niet alleen je emoties, maar ook je patronen, overtuigingen, je overlevingsmechanismen, je alarmknoppen in je reptielenbrein, je relaties,… vallen onder dit domein.  Veel van je huidige emoties wegen zwaar door de oude lagen die eraan gekoppeld zijn. Met specifieke technieken zoek ik waar het trauma of de emotie vandaan komt en herprogrammeren of koppelen de invloed daarvan op je leven los. Het is van fundamenteel belang om niet alleen het probleem te benoemen, maar daarnaast het probleem ook op een wezenlijk niveau aan te pakken (mindsetcoaching, ademhaling, visualisaties, afformaties, MIR methode, bewegen...) . Alles start met het bewust worden van je blokkades zodat je de nodige inzichten hebt om eraan te werken zodat je terug kan leren voelen ipv denken. 

Alle stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd en al de chemische omzettingen die hiermee gepaard gaan. Dit gaat van je vitaminen, mineralen, omega 3… tot je hormoonwerking en de vertering van je voeding. Hierbij geef ik als nutritioneel lifestyletherapeut gepersonaliseerd voedingsadvies rekening houdend met je tekorten. Ook zoeken we naar mogelijke voedings-intoleranties en eventuele allergiën.

Ook dit is een heel ruim domein. Ik werk als energetisch therapeut op meerdere uiteenlopende oorzaken van je energietekort en je energielekken middels relaxatie en healing.

​​Ik stel geen diagnoses met FKC! Mijn aanpak dient niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde, maar is aanvullend. 

Wens je meer informatie over ziekte en gezondheid, dan kan je in onderstaande film meer uitleg krijgen van Dr. Kristien Mechelmans waar ze een demonstratie geeft over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC). Je kan de gefilmde infoavond nu bekijken via onderstaande knop. Deze film is zeer nuttig omdat ik hierdoor als FKC-hulpverlener meer tijd over heb voor jou tijdens ons consult.

IMG_1568.jpg

Holistische coaching

Wat is de impact van deze aanpak?

 • Inzicht in de oorzaken van je klacht en hoe  je deze leert beheersen door het tijdig te (h)erkennen;

 • Vermindert de negatieve stress en  en ervaar je meer rust en harmonie;

 • Wordt het zelfbewustzijn geactiveerd en gestimuleerd;

 • Wordt de energiestroming in het lichaam geoptimaliseerd;

 • Verwerf je inzicht in je onbewuste beperkende overtuigingen, emoties en overlevingsstrategieën en leer je deze loslaten en bewust inzetten;

 • 'Reset' je jouw mentale programma's en herprogrammeren we nieuwe overtuigingen;

 • Ga je onbewuste problemen en gewoontepatronen emotioneel verwerken;

 • Achterhaal en pak je weerstanden, angsten aan; 

 • Passen we je voeding en leefwijze aan door bv. inname van supplementen, aangepast voedings- en bewegingsschema, ademhalingsoefeningen, thuisopdrachten ed.;

 • Verminderen of verdwijnen van je (chronische) klachten kan een gevolg zijn;

 • Leer je tijdig de signalen te herkennen van je lichaam om je grenzen op tijd te kunnen stellen;

 • Ontwikkel je meer zelfvertrouwen, een grotere eigenwaarde en leer je kiezen wat jou blij maakt met jouw kwaliteiten ...

praktijk 2.jpg

Ik ondersteun je graag in je persoonlijke groei!

  Ik bied jou de kans om gratis kennis te maken zodat jij duidelijk kan voelen of deze aanpak bij jou past!