top of page

Acces bars / bodyproces

Art of Creation by House of Belluso_K9P4037.jpg

Access Bars

Gary Douglas en medeoprichter Dr. Dain Heer hebben tools en technieken ontwikkeld die je in staat stellen om op een praktische en gemakkelijke manier het leven te creëren dat je wenst.  Access Consciousness biedt je een andere kijk op het leven. Het is gebaseerd op het idee dat jij het niet verkeerd hebt, jij Weet wat jij Weet, én dat bewustzijn alles kan veranderen.

Het doel is om het gewaarzijn van mensen te versterken (Empowering people to know that they know) en om het bewustzijn op aarde te vergroten.

Access Bars is een zachte, hands-on modaliteit die werd geïntroduceerd door Gary Douglas in de vroege jaren negentig. Het bestaat uit 32 energiebanen die door en rondom je hoofd lopen. Deze bars verbinden zich op specifieke "bars-punten" en komen overeen met verschillende gebieden en aspecten van het leven. Tijdens een Access Bars sessie raakt een practitioner deze punten voorzichtig aan om de elektromagnetische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je mogelijk hebben beperkt in de betreffende levensgebieden los te laten.  Vandaag de dag wordt Access Bars in meer dan 170 landen over de hele wereld gebruikt als een krachtig en praktisch hulpmiddel door families, scholen, bedrijven, atleten, in gevangenissen, door psychologen, kunstenaars en vele anderen.

Een Access Consciousness® body process is een methode die met het plaatsen van de handen op verschillende plekken van het lichaam vraagt om energie te laten stromen en blokkades wegneemt.

Een Access Bars® sessie is geschikt voor iedereen, jong en oud.  Een bars® sessie is voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning wenst, in het hoofd en in het lichaam. Naast de diepe ontspanning die dit proces verzorgt, biedt een bars® sessie ook dynamische verandering, op alle vlakken van het leven. Access bars® is een manier om een frisse wind door je energiehuishouding te laten waaien en om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten en gevoelens te veranderen. 

 • Als je stress en spanningen ervaart

 • Als je veel in je hoofd zit, piekert (vol hoofd)

 • Je moeilijk kan ontspannen

 • Slapeloosheid, slecht slapen

 • De zin van het leven wat verloren bent.

 • Je niet blij bent met jezelf

 • Hooggevoelig zijn en veel energie en emoties van anderen oppikken

 • Veranderingen willen in hun leven of in veranderingen zitten

 • Loslaten van angsten.

 • Depressieve gevoelens

 • Loslaten en veranderen van een negatief zelfbeeld.

 • Als je voluit van het leven wil gaan genieten.

 • Tegen angsten en fobieën.

 • Vermoeidheidsklachten.

 • Lichamelijke klachten.

 • Spirituele groei

 • Allerhande leerstoornissen bij kinderen.

 • Menopauze.

 • Zwangerschapsklachten

 • Burn out of Bore-out

 • Geen zelfvertrouwen

 • Problemen met eetpatronen (anorexia en boulimie).

 • Alcohol - en drugsverslaving.

 • Langdurige migraine.

 • Puberteit.

 • Computerverslaving

 • Gameverslaving

 • ...

De Acces Bars™ healing komt van de Bars Access Consciousness™ , een energetisch lichaamsproces.  Dit wil zeggen: "Toegangsbanen tot bewustzijn". De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd.  Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad, als patroon opgeslagen. Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat dat deze banen toe om die spanning te ontladen, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en de elektrisch functioneren van de hersenen.  Elke Bar® correspondeert met het aspect of gedeelte in je leven waar deze naar genoemd is, bijvoorbeeld: alle energie van elke gedachte die je ooit hebt gehad over geld, is opgeslagen in de “geld” Bar.  Er zijn Bars® voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie etc.

Hoe werkt het?

Het nalopen van de Bars® is een proces waarbij je volledig aangekleed ontspannen op je rug ligt.  De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt. Hierdoor wordt de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en  standpunten opgeruimd.  En dit afgezien van wat je cognitief weet zodat er meer ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en het elektrisch functioneren van de hersenen.  Dit valt te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van je computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die ruimte opnemen en je energiesysteem zwaar overladen. Wat wordt opgelost en opgeruimd blijft definitief weg en krijg je werkelijk terug in meer ruimte en gemak in jouw leven, wat een grotere ontvankelijkheid biedt en voor meer van wat jij wenst.  

Voordelen

Het nalopen van de Bars® is een proces waarbij je volledig aangekleed ontspannen op je rug ligt.  De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt. Hierdoor wordt de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en  standpunten opgeruimd.  En dit afgezien van wat je cognitief weet zodat er meer ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en het elektrisch functioneren van de hersenen.  Dit valt te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van je computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die ruimte opnemen en je energiesysteem zwaar overladen. Wat wordt opgelost en opgeruimd blijft definitief weg en krijg je werkelijk terug in meer ruimte en gemak in jouw leven, wat een grotere ontvankelijkheid biedt en voor meer van wat jij wenst.  

Wetenschap laat zien dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. Wanneer je je Bars® laat nalopen verlicht dat dit effect zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorm kunnen aannemen en zo meer gemak voor het lichaam verzorgen.  Het ontvangen van een Bars® sessie verandert het elektrisch functioneren van de hersenen en het lichaam ten goede.

​​Wetenschappelijk hersenonderzoek wijst uit dat de hersengolven van beta naar alpha door naar theta bewegen, de staat van diepe ontspanning, vlak voor de slaapfase: delta.  Dit staat toe om toegang te krijgen tot de gedragspatronen, vastgezette geloofsovertuigingen en meningen die je huidige leven bepalen.  Dit bevestigt wat Gary Douglas, de ontwikkelaar van Access Bars®, bestseller en grondlegger van Access Consciousness al 25 jaar zegt. 

Access Bodyprocessen

Access Consciousness heeft meer dan 50 lichaamsprocessen; energieën die een lichaam kunnen helpen veranderen en transformeren. Een Access Consciousness Body Proces is een methode waarbij verschillende plaatsen op het lichaam zachtjes aangeraakt worden waardoor specifieke energieën op deze plekken gaan stromen. Deze processen helpen het lichaam terug naar zijn oorspronkelijke functies, die helpen bij het herstel en de levensduur van het lichaam. Via kinesiologie test ik uit welk proces jij nodig hebt!

​Waar helpt een behandeling bij:

 • Verlichting en verandering bij lichamelijke ongemakken

 • Het loslaten van stress en trauma

 • Loslaten van oude patronen (ook familiesystemen)

 • Verhogen van de energie/versterken van het immuunsysteem

 • Terugdraaien van littekenweefsle en fysieke trauma's

 • Een betere verbinding met je lijf en intuitie

 • Meer zelfvertrouwen en beter in je vel zitten

 • Makkelijker keuzes maken

 • Meer moeiteloosheid en flow in je leven

 • meer vrijheid om jezelf te zijn in alles wat je doet.

Voordat we beginnen met een sessie zullen we met je in gesprek gaan over wat je uit de sessie hoopt te halen? Daarbij vertellen we je wat je tijdens de sessie kunt verwachten en hoe de sessie eruit ziet. Daarna gaan beginnen we met de sessie. Tijdens de sessie lig je ontspannen met je kleren aan onder een deken op een massagetafel en zullen verschillende plekken op het lichaam licht aangeraakt worden. Na ongeveer 75 minuten is de sessie voorbij.

Access Energetische Facelift

De Energetische Facelift is een prachtig pareltje onder lichaamsprocessen van Access Consciousness®.  Het verjongt en revitaliseert de cellen van binnen uit, daardoor is vermindering van rimpels en lijntjes mogelijk.  De energetische facelift behandelt de weefsels, klieren en organen van het hele lichaam.  Het behandelt de weefsels van de borst, de hals en het gezicht.  Tegelijkertijd wordt jouw denkwijze over het ouder worden energetisch ‘aangepakt’ en lossen beperkende gedachten en gezichtspunten die je hebt over jouw lichaam op.

​Dit gebeurt allemaal door het lichaam (borst, hals en gezicht) aan te raken met de handen, terwijl er specifieke energieën worden gevraagd om te gaan stromen.  Het is een zeer ontspannende behandeling voor het hele lichaam en de geest en zorgt mede daardoor voor een jongere, frissere uitstraling. Je voelt je energieker en helderder van geest na de behandeling!

​Deze facelift werkt niet alleen op het uiterlijk, ook innerlijk wordt je je bewust van veranderingen.  Zoals meer rust, energie en helderheid van geest. Je ervaart meer dankbaarheid voor jouw lichaam en onzekerheden  worden minder of verdwijnen helemaal. Het lichamelijk effect blijft niet bij een verjongd gezicht alleen, het gehele lichaam zal ontspannen en energiek aanvoelen.  De Energetische Facelift wordt op het gezicht gegeven, maar tegelijk wordt het hele lichaam meegenomen in de energie. Je zou het dus ook een body lift kunnen noemen !!

​Het is een verbazingwekkend proces dat de verschijning van veroudering op het gezicht kan keren en tegelijk een soortgelijk effect heeft op het hele lichaam.  De energie stroom extra naar de plekken waar nodig, in het gehele lichaam.

Een Energetische Facelift:

 • Ontspant het hele lichaam en gezicht.

 • Laat stress wegvloeien in het lichaam en gezicht.

 • De huid, ons grootste orgaan, gaat weer stralen.

 • Vertraagd het verouderingsproces.

 • Vermindering van diep liggende rimpels en lijnen.

 • Verstevigd de huid.

 • Werkt op al onze organen.

 • Werkt op het botstructuur.

 • Werkt op DNA niveau.

 • Werkt op cellulair niveau.

 • Je gaat minder oordelen over jou lichaam en dat van anderen.

 • Een gezondere en vitalere uitstraling.

Werkt van binnen uit naar buiten.

bottom of page