top of page

Emotionele detox | Wat wil jij loslaten in 2019?

Heb je last van minderwaardigheidsgevoelens?

Last van faalangst, perfectionisme, laag zelfbeeld, uitstelgedrag?

Belemmeren allerlei persoonlijke en professionele problemen je geluk?

Houden je relaties moeilijk stand?Voor jezelf beter en gezonder te gaan voelen, starten we het nieuwe jaar vaak met een inwendige opfrisbeurt. Detoxen kan je niet enkel op fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak. Al eens gedacht aan een emotionele detox?


Emoties geven aan hoe je je voelt in een bepaalde situatie. Het is een SIGNAAL van je lichaam, je intuïtie. Maar vaak ben je geneigd om onze emoties te onderdrukken. Maar weet je wat... emoties laten zich niet onderdrukken maar blijven op de achtergrond aanwezig en beïnvloeden ons gedrag. Als je lang je emoties onderdrukt, verdwijnen ze in je onderbewuste en maken ze je lichaam ziek!! Vaak kampen mensen met ‘stressgerelateerde klachten’ waar er geen duidelijke verklaring voor kan vinden. Bv. Onderdrukte angst kan leiden tot een probleem in uw vertering / onderdrukt verdriet kan leiden tot neerslachtigheid, onderdrukte boosheid kan leiden tot verhoogde bloeddruk , ... enz.


Een emotionele detox zorgt ervoor dat je emoties kan loslaten en bepaalde hoofdstukken kan gaan afronden zodat er meer ‘ruimte’ vrijkomt voor nieuwe dingen. Maar ook voor het ervaren van innerlijke rust en ontspanning is het een aanrader. Neem jij de tijd om eens stil te staan bij jezelf? Als ik zeg dat alles bij jezelf begint, spreek ik uit ervaring. Je mag nog zo hard bezig zijn met doelstellingen rond afvallen, stoppen met roken, meer sporten, ... maar als je niet start met zelfreflectie zal je steeds tegen hetzelde blijven aanlopen . En dan voel je jezelf weer schuldig dat je niet voldoende daadkracht hebt om ermee door te gaan. Maar wat als je nu eens verder kijkt. Wat maakt dat je steeds tegen dezelfde problemen aanloop in je relatie of op het werk. Wat maakt dat je elke week opnieuw op maandag start met gezond te eten?


Is het niet eens tijd om te kijken welke overtuigingen maken dat je steeds hervalt in dezelfde patronen. Je overtuigingen hebben nl. een sterke invloed op hoe je je gedraagt. Als dit positief is, helpen ze je vooruit in het leven. Zoniet belemmeren ze je in het dagdaaglijkse leven. Dus als je die overtuigingen in je onderbewustzijn zou kunnen ombuigen, neem je je leven zelf in handen.


Bij Happy4Health pak ik jouw klacht als kracht aan! Ik daag je uit om anders te kijken naar je gezondheid. Ik ga dmv spiertesten op zoek naar de disbalansen op de 4 verschillende dimensies van uw gezondheid met name structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch. Ik start hiermee steeds vanuit de ‘klachten’ die je ervaart in je lichaam. Niet enkel ga ik op zoek naar de oorzaak ervan, ik zal ze ook gaan aanpakken. Een toppertje op vlak van emoties en beperkende overtuigingen is de Access Bars behandeling. Hiermee help ik je lichaam te ontspannen en je emoties en beperkende gedachten los te laten.


Je bent niet je emoties, je ervaart ze.

Je bent niet je lichaam, je ervaart het.

Je bent niet je gedachten, je ervaart ze.

Je bent niet je gedrag, je vertoont je gedrag.Hoe meer je beseft dat je niet samenvalt met alles wat je ervaart, hoe vrijer je je voelt.

13 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page