Stresshormoon cortisol anders bekeken?

Its all about energy!! Wanneer de energie in je lichaam blokkeert, treden er allerlei gezondheidsproblemen op! Wil jij weten hoe het op celniveau gesteld is met jouw gezondheid?


Bij Prevent Absent in Stokrooi kan je een volledige bodyscan laten uitvoeren met de Multiscan Pro. De 'Multiscan Pro' meet en analyseert door de combinatie van verschillende meettechnologieën, op enkele minuten tijd het lichaam. De bekomen informatie wordt softwarematig verwerkt om snel een overzicht te bieden over  o.a. levensstijl (voeding en suppletie, diabetes, zuurtegraad, mentale en hormonale toestand , sport, beweging, BMI,…) maar ook op gebied van het cardiovasculaire niveau, de conditie van de organen, het zenuwstelsel, lymfesysteem,  blokkades in de wervelkolom, etc,.. Preventie wordt steeds belangrijker en een meting met de Multiscan Pro kan ruim op tijd verstoringen in het functioneren van cellen en organen in het lichaam opmerken.  Er wordt geen diagnose gesteld, wel worden risicofactoren aan de hand van de analyse ingeschat die wanneer ze aangepakt worden, de gezondheid van het individu kunnen bevorderen. 


Mijn ervaring met cortisol en stress ...

Ik bespreek hier even 1 van mijn disbalansen om duidelijk te maken hoe ik dit heb aangepakt! Aangezien veel mensen in een staat van chronische stress verkeren, bespreek ik hier mijn persoonlijke cortisolwaarde die te hoog WAS. De meeste mensen kennen cortisol als het stresshormoon dat wordt aangemaakt in je bijnieren. Het zorgt ervoor dat je voor een langdurige periode met stress kunt omgaan. Ondanks de drukte kan je toch blijven presteren (het versnelt je reactievermogen). Deze reactie is heel natuurlijk (fight or flight reactie). Vroeger was dit inderdaad zeer handig aangezien we zeer vaak moesten vluchten voor gevaarlijke situaties (bv bij het zien van een grote beer). Maar in onze huidige maatschappij heeft cortisol zijn functie wat verloren. De gevaarlijke situaties hebben plaats gemaakt voor de stressvolle situaties... Alleen zien onze hersenen het verschil niet, waardoor de afscheiding van cortisol niet veel positief bijdragen. Indien er dan ook nog eens geen periodes zijn van rust en herstel, geeft je lichaam niet meer de aandacht aan andere belangrijke lichaamsprocessen. Dit mondt uit in chronische stress en kan leiden tot slaapproblemen, overgewicht, afbraak van spieren, krimpen van hersenen, uitputting, darmklachten, spanningshoofdpijnen, problemen met bloeddruk, depressie, falend immuunsysteem, burn-out, allerlei onverklaarbare soms chronische gezondheidsklachten!


Hoe heb ik dit nu aangepakt?

Mijn happy4health-methode zorgt ervoor dat je lichaam terug in balans komt en dat je uit deze overlevingsstand komt door het laten dalen van je cortisolwaarden. Het is belangrijk om het probleem bij de kern aan te pakken. Om te weten wat je stressniveau is, maak ik gebruik van de FKC-therapie ( https://www.veroniquebya.be/happy4health-fkc-kinesiologie). Kort samengevat ga ik al kinesiologisch testend op zoek naar de oorzaak van je klacht. Dit kan een disbalans zijn op 1 of meerdere domeinen van je gezondheid: structureel, biochemisch,emotioneel of energetisch. Tijdens mijn persoonlijke zoektocht (maar ook bij mijn klanten) naar de oorzaak van mijn verhoogde waarden is er vaak sprake van een disbalans op het emotionele of energetische domein (of een combinatie van deze domeinen). Het is niet daarom niet altijd aangewezen om iemand in 'stress' ook nog eens extra stress te bezorgen rond een strikt voedingspatroon (biochemische domein) of een teveel aan (foute) beweging. Voeding en beweging zijn zeker ook 2 belangrijke peilers voor een optimale gezondheid maar het lichaam geeft aan waar er eerst aan gewerkt dient te worden zodat het zichzelf kan herstellen. Ook zal er indien nodig gewerkt worden met supplementen indien er zich tekorten voordoen en kan er gepersonaliseerd voedingsadvies gegeven worden (welke voeding is goed/slecht/heilzaam, voedingscombinaties, intoleranties, ...).


Stap voor stap de gezondste versie van jezelf worden en kiezen voor een energiek, veerkrachtig en vreugdevol leven! Durf jij de gezondheid van je werknemers anders aan te pakken op de werkvloer of wil je zelf je gezondheid optimaliseren? Neem gerust contact op met Happy4health op 0476/76 25 27. Na een full bodyscan ism Prevent Absent gebruik ik de waarden van de Multiscan Pro om jouw gezondheid te optimaliseren met de happy4health methode!


Hieronder het verbeterde meetbare resultaat dmv de happy4health methode over een tijdspanne van 2 maanden. Ondertussen zijn de resultaten bij een 3de meting nog vooruit gegaan!


39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven